imatge Creixer amb Poe

Fragments Informació Guia Notícies
Benvinguts

"Brahe i Kepler. El misteri d'una mort inesperada" és la lectura seleccionada per a la 4a edició del Premi Llegim Ciència, organitzat per la Universitat de Vic.

En aquest enllaç podreu veure les activitats organitzades dins les Tertúlies de Literatura Científica pel curs 2015-2016.

 

***************************

Ressenyes, recomanacions i notes de premsa:

.Ressenya signada pel professor i escriptor Miquel Rayó, es va publicar el dijous 10 de novembre de 2011 a Bellver, el suplement cultural del diari de Mallorca.

Vet aquí un extracte de la ressenya original:

"Pilar Gil, científica, és també una escriptora amb capacitat i, ara, ja amb ofici. El que ho conta ho conta bé. Molt bé. Converteix una anècdota certament enigmàtica en una oportuna possibilitat narrativa que intriga i estimula. (...)
La novel·la Brahe i Kepler. El misteri d’una mort inesperada (que inaugura una serie sobre científics) parla d’un temps on encara la química depenia de l’alquímia; de quan l’astrologia tenia placa a les corts europees mentre que l’astronomia intentava decantar-se’n, gràcies precisament a noms propis que mai no hauriem d’oblidar: Brahe, Copernic, Kepler, i Newton, després (...)
El jove lector d’aquesta novel·la tendrà l’oportunitat d’aprendre molt i de gaudir del que aprèn i de com ho aprèn. (...) Molt recomanable."

.Comentari al web de S.O.L. - Servicio de Orientación a la Lectura. (En castellà)

Paràgraf d'introducció: "La repentina y extraña muerte del astrónomo del siglo XVI, Tycho Brahe, sirve de base para crear esta atractiva e intrigante novela, en la que no falta una trama amorosa que pone la guinda final."

.Llibre recomanat al web de la biblioteca de la Universidad Panamericana (Campus de Mexico). (En castellà)

.Llibre seleccionat pel seminari de Bibliografia Infantil i Juvenil de l'associació de mestres Rosa Sensat. Ressenya a la base de dades: Quins llibres?

.Lectura seleccionada per les escoles: INS Montserrat, del barri de Sant Gervasi a Barcelona; Escola Rocaprevera, de Torelló; IES La Bureba de Burgos; Colegio Internacional Ausiàs March de Picassent.

***************************

."Brahe i Kepler" ha sortit per la ràdio!

Al programa "Balears fa ciència", de l'emissora IB3. El periodista Enric Culat va fer una entrevista a la M. Pilar Gil, l'autora de la novel·la.

***************************

.En aquest blogs s'ha parlat de "Brahe i Kepler"...

Libros: Blog de Victor García Barquero, professor de Llengua i Literatura. (En castellà)

Pols d'Estels: Blog de Enric Marco, tècnic superior d’astronomia.

La letra con arte entra: Blog d'una professora de 3r. i 4rt. d'ESO. (En castellà)

Blog Juvenil de Troa: Frase final de la ressenya: [...] es un libro recomendable por los conocimientos que aporta de forma sencilla y amena. (En castellà)

 

Créixer amb Poe
Brahe i Kepler
Ciència
Contacte