M. Pilar Gil  Créixer amb Poe  Joaquim Ruyra  Overcoming Poe Brahe Kepler

M. Pilar Gil  Créixer amb Poe  Joaquim Ruyra  Overcoming Poe Passeu-passeu Biografia  
Benvinguts

 

La Pilar va néixer a Badalona, la matinada del divendres 17 de Novembre de 1967, sent rebuda per una orquestra de trons i una il·luminació de llamps que, ja d'entrada, li van fer veure que aquest món era una tramoia i que la vida no era res més que un teatre. A resultes d'aquest primer contacte amb la realitat, va tenir clar que, en aquesta vida, calia fer tots els papers de l'auca.

I així, tastaolletes per vocació i nòmada per professió, la Pilar ha viscut a Catalunya, a Missouri, a Rhode Island, i a Escòcia, conservant en un racó especial de la seva memòria els records d'una infantesa a Tordera i Blanes, d'un migdia de novembre a Espinelves, d'una caseta a l'Arenal de Llevant, de Saint Louis, la ciutat del seu fill, i de Providence, a on va néixer la seva filla, i escenari de Créixer amb Poe.
photo M. Pilar Gil

La recerca científica ha estat una part molt important de la seva vida. Doctora en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona, va continuar els estudis de postgrau a la Washington University in St. Louis i ha estat investigadora i professora a la Brown University.

La seva altra gran passió ha estat la lectura, sovint indiscriminada i no gaire recomanable. Ha anat llegint tebeos, fullets, best-sellers, clàssics, petites joies i obres que potser caldria oblidar. I totes aquestes lectures, totes elles, són les que l'han format com a escriptora. La Pilar ha tingut la immensa sort de poder unir les seves dues grans aficions per a crear-se'n una de nova. I així, de la unió de la recerca i la lectura va néixer la seva primera novel·la, Créixer amb Poe. Recentment ha vist publicada la seva segona obra, Brahe i Kepler, amb la qual la unió de la ciència i la literatura es fa encara més palesa.

Créixer amb Poe
Brahe i Kepler
Ciència
Contacte
M. Pilar Gil  Créixer amb Poe  Brahe i Kepler